Meldkamer politie
NOS Nieuws

Politie erkent lange wachttijden bij 0900-8844

De politie erkent dat mensen die de politie willen bellen, soms lang in de wacht staan. De wachttijd kan voor het nummer 0900-8844 wel oplopen tot 20 minuten. Op dit nummer kunnen bijvoorbeeld tips doorgebeld worden en kan overlast worden gemeld.

Het AD schrijft dat er geregeld tips verloren gaan doordat bellers vanwege de lange wachttijden ophangen. Volgens de krant komt de slechte bereikbaarheid onder meer door onderbezetting en ziekteverzuim bij regionale servicecentra. Daar werken in totaal zo'n duizend politiemensen.

De politie zegt dat mensen die een tip willen doorgeven, vaak nog een keer bellen als het niet direct lukt. Volgens de politie wordt er aan gewerkt om het ziekteverzuim omlaag te krijgen. Ook wordt er een nieuw computersysteem ingevoerd en die verandering gaat gepaard met kinderziektes.

Acht van de tien centrales zijn onderbezet en 14 procent van de mensen zou zich ziek melden, twee keer zo veel als landelijk bij de politie.

Omslachtig

Ook het computersysteem is een belemmering. Bij het opzoeken of invullen van informatie lopen de computers soms vast en meldingen verwerken in het systeem verloopt omslachtig, staat in het AD.

Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond zegt tegen de krant dat hij de problemen "schokkend" vindt. "Het vertrouwen van burgers in de politie staat op het spel. Er moet dringend geld bij om de ict te verbeteren en het ziekteverzuim terug te dringen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl