Ryan Giggs
NOS Voetbal

Giggs na 29 jaar weg bij Manchester United

Ryan Giggs (42) vertrekt na 29 jaar bij Manchester United. De oud-speler en huidig assistent-coach had nog een contract voor een seizoen, maar de nieuwe hoofdcoach José Mourinho heeft vermoedelijk liever zijn landgenoot Rui Faria als rechterhand.

United had gehoopt clubicoon Giggs in een andere rol te kunnen behouden. De 42-jarige Welshman, die zijn ambitie om zelf hoofdcoach te worden niet vervuld zag, heeft echter besloten dat het tijd is om zijn vleugels uit te slaan.

Giggs bedankt Sir Alex en Van Gaal

"Het is een gigantisch besluit voor mij om de club te verlaten, de club was mijn leven vanaf mijn 14de. Het was geen makkelijke beslissing", schrijft Giggs op de site van Manchester United. "Maar dit voelt als het juiste moment en hoewel ik geen directe plannen heb om ergens hoofdtrainer te zijn, is dat wel wat ik uiteindelijk wil doen."

Ook had Giggs mooie woorden voor Sir Alex Ferguson en Louis van Gaal. "Ik heb ontzettende veel geluk gehad dat ik twee grote trainers als mentor heb gehad. Sir Alex, met wie ik het grootste deel van mijn leven heb samengewerkt en geleerd en die ik beschouw als de grootste manager ooit. En meer recent, Louis van Gaal, wiens cv voor zichzelf spreekt. De kennis die ik van beiden heb opgedaan is van onschatbare waarde geweest."

Palmares

Giggs speelde op Old Trafford 23 jaar in het eerste elftal van United. Hij werd dertien keer landskampioen, won vier FA Cups, drie League Cups en twee keer de Champions League.

Giggs over vertrek bij Manchester United: triest, maar ik wil manager zijn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl