Hoofdkantoor SNS in Utrecht
NOS Nieuws

Nog geen besluit over toekomst SNS Bank

Minister Dijsselbloem wacht nog met een besluit over de toekomst van SNS Bank. De bank, die in 2013 werd genationaliseerd, blijft voorlopig in handen van de staat.

De aandelen van SNS Bank worden voor de staat beheerd door een stichting. Die zegt in een advies aan Dijsselbloem dat SNS "meer tijd nodig heeft om een sterke positie binnen het Nederlandse bankenlandschap te verwerven". Dijsselbloem onderschrijft de conclusies.

Geen interesse

Volgens de stichting is er tot nu toe geen serieuze interesse van potentiële kopers tegen voor de staat acceptabele voorwaarden. Dit geldt zowel voor een onderhandse verkoop als voor een gang naar de beurs.

De stichting zegt dat de liquiditeits- en kapitaalpositie solide zijn, maar dat met name de hypotheek- en spaarmarkt last hebben van de lage rente.

Eerder deze week werd bekend dat het kabinet wel een koper heeft gevonden voor Propertize, de genationaliseerde vastgoedtak van SNS. Een Amerikaans consortium van zakenbank JP Morgan en investeringsmaatschappij Lone Star uit Texas betaalt 895 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl