De drab is met een gewone wasbeurt niet te verwijderen.
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Gratis wasbeurt voor duizenden auto's om smurrie op A28

Automobilisten van wie de auto vies is geworden op de A28 kunnen die kosteloos laten schoonmaken. Rijkswaterstaat biedt die service aan omdat de viezigheid is veroorzaakt door reparatiewerkzaamheden aan het asfalt.

Het asfalt op het stuk tussen Haren en Groningen Airport laat los. Om het wegdek te repareren, gebruikt Rijkswaterstaat een mix van grind en teer.

Gisteren is het goedje gaan spatten toen er auto's overheen reden. Duizenden mensen hebben vieze auto's en die zijn alleen schoon te krijgen met een speciaal middel. Rijkswaterstaat biedt die schoonmaakbeurt gratis aan.

Daarvoor moeten automobilisten wel naar het Drentse Tynaarlo. Bij twee wasstraten kunnen ze hun auto laten reinigen. Voor de wasstraten staan lange rijen met auto's. Rijkswaterstaat roept op om vandaag niet meer naar Tynaarlo te komen.

Schadeformulier

"We trekken het ons heel erg aan, we vinden het heel vervelend dat dit gebeurd is", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat tegen RTV Drenthe. Mensen kunnen ook het schadeformulier invullen op de website van Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat heeft gisteravond geprobeerd om de emulsie weg te zuigen. Dat is niet helemaal gelukt, want vandaag zijn er weer auto's vies geworden. Automobilisten wordt aangeraden om niet van rijstrook te wisselen omdat de drab in het midden van de weg ligt. Vanavond wordt nog een keer geprobeerd om het spul weg te zuigen.

Het is niet duidelijk waardoor het grind- en teermengsel zo is gaan opspatten. Totdat het duidelijk is heeft Rijkswaterstaat de werkzaamheden opgeschort.

Advertentie via Ster.nl