NOS Sport

Wimbledon-held speelt alweer clubcompetitie

Nog geen 24 uur na zijn memorabele optreden tegen Roger Federer op het centrecourt van Wimbledon heeft Marcus Willis opnieuw een opmerkelijk duel gespeeld. Voor een handvol toeschouwers won hij in de Coventry League een competitiewedstrijd voor zijn club Warwick Boat Club.

De 25-jarige Britse held grapte dat zijn optreden tegen Federer slechts een opwarmertje was geweest voor de competitie. Samen met zijn partner Gavin Henderson won hij afgetekend het dubbelspel. Mede daardoor boekte zijn team een 3-0 overwinning op de Coventry and North Warwickshire Tennis Club.

Willis haalde deze week alle krantenkoppen door als nummer 772 van de wereld zes kwalificatiewedstrijden en de eerste ronde van Wimbledon te overleven. Federer maakte in de tweede ronde een einde aan zijn sprookje.

Uitrusten was er niet bij voor Willis, want hij moest en zou zich bij zijn team in Coventry voegen. "We staan tweede in de competitie op drie punten van Hampton-in-Arden. Het was een belangrijk duel", zei zijn partner Henderson.

En net als bij de All England Lawn Tennis Club kreeg Willis ook op de Coventry and North Warwickshire Tennis Club de handen op elkaar. Helemaal toen hij scoorde met een bal door zijn benen, ook al was het niveau niet te vergelijken met Wimbledon.

  • AFP
    Marcus Willis en Roger Federer verlaten het centrecourt
  • AFP
    Marcus Willis genoot met volle teugen
  • AFP
    Maar Roger Federer was duidelijk een maatje te groot

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl