Rabobank
NOS Nieuws

Rabobank vangt ruim miljard euro voor Athlon autolease

Rabobank heeft autoleasedochter Athlon verkocht aan Mercedes-Benz voor 1,1 miljard euro. De bank maakte in december al bekend zich te gaan richten op zijn kernactiviteiten en de financiële buffer te willen versterken.

Athlon is onderdeel van leasebedrijf De Lage Landen (DLL), dat behalve auto's ook medische apparaten en landbouwmachines verhuurt. De rest van DLL blijft wel in handen van de Rabobank. In 2015 was DLL goed voor bijna een kwart van de totale winst van de bank.

Vreemde eend

De Utrechtse bank wil zich vooral richten op de voedsel- en agrarische sector. Het autoleasebedrijf was wat dat betreft een vreemde eend in de bijt. Door de verkoop verbetert de financiële buffer van de Rabobank.

Mercedes-Benz wil door de overname zijn positie in autolease verder versterken. Het bedrijf laat zijn eigen, kleinere dochterbedrijf op dit gebied, Daimler Fleet Management, opgaan in Athlon. Athlon beheert een vloot van ruim 250.000 voertuigen en is actief in elf Europese landen. Daimler Fleet Management beheert 85.000 voertuigen en zit in 13 Europese landen.

De verkoop is naar verwachting eind dit jaar afgerond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl