Haven van Sydney
NOS Nieuws

Australië op jacht naar record economische groei

De economie van Australië is voor het 25ste jaar op rij gegroeid. Daarmee is het land op weg een nieuw record neer te zetten. Het huidige record, 26 jaar, is in handen van Nederland.

De Nederlandse economie maakte tussen 1982 en 2008 geen recessie mee. Sinds er statistieken worden bijgehouden is dat de langste periode ooit voor een land. Australië moet nog een jaar groeien om dat record te verbreken.

De laatste keer dat Australië in een recessie zat was in 1991. Daarna zijn er hervormingen doorgevoerd en investeerden Aziatische landen zoals China en Japan meer in het land. In 2015 groeide de Australische economie met 2,5 procent.

Referendum

Na de uitslag van het referendum over de brexit zijn er zorgen of het land de 26 jaar zonder recessie gaat halen. Groot-Brittannië is een belangrijke handelspartner van Australië.

Daarnaast zijn de prijzen voor grondstoffen aan het dalen. Dat is slecht voor de Australische economie, want het mijnen van kolen, ijzererts en andere mineralen is voor het land een belangrijke inkomstenbron.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl