Giovanni van Bronckhorst en Tonny Vilhena trekken volgend seizoen opnieuw samen op
NOS Voetbal

Vilhena: overstap was dichtbij, maar thuissituatie gaf de doorslag

Tonny Vilhena blijft toch in de Kuip. De berichtgeving rond zijn vermeende transfer ontpopte zich tot een klucht, maar sinds 21 juni weten de Rotterdammers zeker dat ze ook volgend jaar op de middenvelder uit eigen kweek kunnen rekenen. Niet zozeer de 'ultieme contractuele poging' van Feyenoord, maar zijn thuissituatie bleek een doorslaggevende rol te hebben gespeeld. De moeder van Vilhena lijdt al lange tijd aan kanker.

Thuissituatie

"Sinds het bericht van 20 mei dat ik definitief zou vertrekken, is er voor mij eigenlijk niet veel gebeurd", vertelde Vilhena. "Ik heb thuis nog eens goed met mijn ouders en mijn familieleden overlegd. Ik was heel dicht bij een overstap, maar mijn moeder zou het echt niet fijn vinden als ik weg zou gaan. Ik houd heel veel van mijn moeder en wilde graag nog even blijven. De privésituatie trok me over de streep."

De thuissituatie was dus doorslaggevend, waar de ultieme contractuele poging van Feyenoord dat niet was. Volgens technisch directeur Martin van Geel was alles uit de kast getrokken om de speler te behouden. De club had Vilhena vorige maand een "finaal aanbod" gedaan dat desalniettemin van de hand werd gewezen.

"Het was een voorstel waarin we echt de grenzen van Feyenoords mogelijkheden hebben opgezocht", vertelde Van Geel destijds. "De wensen van Vilhena en zijn adviseurs liggen echter op een niveau dat wellicht realistisch is in sommige buitenlandse competities maar niet voor een club als Feyenoord."

Vilhena: transfer was dichtbij, maar thuissituatie gaf de doorslag

Droom in vervulling

Ondanks het feit dat Vilhena de "finale poging" in eerste instantie afwees, is Feyenoord dolblij met het behoud van de speler. De club zorgt er zelfs voor dat dit nieuwe seizoen een droom van Vilhena in vervulling gaat: de 21-jarige Nederlander zal met rugnummer 10 de Rotterdamse eer verdedigen. "Ik vind het een erg mooi gebaar van Feyenoord dat ze me dit shirt gunnen. Sowieso ben ik blij met de steun die de club me heeft gegeven. Ik ben trots op hoe de mensen van de club over me spraken."

"Ik ben met open armen ontvangen en heb vorig jaar eigenlijk geen moment het gevoel gehad dat het erop zat bij Feyenoord. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl