'Tick-Tock the Croc' in Walt Disney World in Florida
NOS Nieuws

Geen krokodillengrappen meer in Disney World

Disney World lijkt met stille trom de krokodil in de ban te hebben gedaan in Florida. Grapjes en verwijzingen naar krokodillen uit de tekenfilms zijn verdwenen na de dood van een peuter begin deze maand.

Zo melden Amerikaanse media dat de krokodil Tick-Tock niet meer meerijdt in de parkparade. De aartsvijand van Kapitein Haak was een van de figuren op de praalwagen over de film Peter Pan.

Ook de trompetspelende alligator Louis uit The Princess and the Frog is voorlopig niet welkom in het park. Het dier zou een rol spelen in een nieuwe show, maar een werknemer van Disney zegt dat dat niet doorgaat.

'Tiana's Showboat Jubilee: Louis the Alligator' in Walt Disney World in Orlando

Daarnaast is het script aangepast van de Jungle Cruise, waar bezoekers een boottochtje door Donker Afrika kunnen maken. De gidsen in de boot maken al sinds 1962 grappen over de dieren die voorbijkomen, maar de zin "Pas goed op je kinderen, anders doen de krokodillen het wel" is nu taboe. De dieren worden nu genegeerd door de begeleiders.

In het nabijgelegen Disneypark Animal Kingdom is ook een tekst aangepast. Om een jungle-rit spannender te maken werd altijd gezegd dat de auto van een krakkemikkige brug in de krokodillenkuil kon vallen, maar ook die zin is verwijderd.

Overigens houdt Disney op het parkterrein ook echte alligators in gevangenschap. Zij zijn vooralsnog niet weggehaald. Kort na de fatale krokodillenaanval op 14 juni, werden er al waarschuwingsbordjes bij de stranden van het resort geplaatst om te waarschuwen tegen loslopende alligators.

Disney zwijgt verder over alle veranderingen. Het is daarom ook niet bekend of de aanpassingen permanent zijn of tijdelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl