NOS Nieuws

Na zeven jaar zeilt de DelfSail weer Delfzijl in

Boten kijken in Delfsail

Meer dan 200 schepen, waaronder 24 tallships en de grootste vloot van varend erfgoed ter wereld, zeilen vandaag Delfzijl binnen. Ze doen mee aan Delfsail, met 600.000 verwachte bezoekers het grootste nautische evenement van dit jaar.

Het is de zesde editie van Delfsail, dat voor het laatst in 2009 werd georganiseerd. "Door de economische crisis kregen we de begroting niet rond," zegt woordvoerder Marjory Simonides. "Nu hebben we weer genoeg sponsoren om het evenement neer te zetten zoals we het willen."

Kwaliteit boven kwantiteit

"Het wordt nu iets minder groot dan in 2009, want we zitten nog steeds met het budget," zegt Simonides. "Maar daarom zetten we meer in op kwaliteit dan op kwantiteit. We investeren in de schepen en in het programma in de stad."

Er wordt een straatparade georganiseerd waarbij de bemanningen van de verschillende schepen zich presenteren en op de podia zijn bands als Kensington, Di-rect en The Common Linnets te zien. "We zijn wel kleiner, maar we doen niet onder voor Amsterdam", zegt Simonides. Grote broer Sail trok vorig jaar 2,3 miljoen bezoekers naar de hoofdstad.

Volle hotels

Voor de lokale economie zal DelfSail een grote impuls verzorgen. "De camping en hotels waren al vijf maanden van tevoren volgeboekt."

Dat het leeft in de regio, staat buiten kijf. "Het evenement draait op maar liefst 500 vrijwilligers. Er worden maar drie mensen betaald. Dat zegt denk ik al wel genoeg over de populariteit van dit evenement."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl