Een medewerker van de Britse luchtmacht kijkt uit een raam van een vliegtuig in de zoektocht naar het vermiste EgyptAir-toestel
NOS Nieuws

Rook, roet en hitte in rampvliegtuig van EgyptAir

Onderzoekers zijn erin geslaagd om gegevens uit te lezen van het vliegtuig van EgyptAir dat vorige maand in de Middellandse Zee stortte. Volgens de Egyptische onderzoekscommissie die zich bezighoudt met de ramp lijkt het erop dat een van de twee zwarte dozen de hele vlucht heeft vastgelegd.

Op wrakstukken die zijn teruggevonden van het voorste gedeelte van het passagiersvliegtuig zijn roet en sporen van oververhitting gevonden. Ook zijn er aanwijzingen dat in de toiletten en elektronicakasten achter de cockpit rook heeft gehangen.

De commissie waagt zich nog niet aan een theorie over de oorzaak van de crash. Eerder werd gespeculeerd over een terroristische aanslag en een explosie aan boord, maar dat werd later tegengesproken.

Tweede doos

Een tweede zwarte doos is nog in Frankrijk en wordt daar gerepareerd. De beide zwarte dozen werden bijna twee weken geleden gevonden, nadat het toestel eind mei in zee was gestort tijdens een vlucht van Parijs naar Caïro. Er werd een tijdlang naar het vliegtuig gezocht.

Aan boord waren 66 mensen. De piloten maakten geen melding van problemen voor het vliegtuig van de radar verdween.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl