Yuri van Gelder zal niet deelnemen aan de internationale turnmeeting in het Turkse Mersin
NOS Sport

Turners niet naar Turkije wegens aanslagen

De Nederlandse turners zullen niet deelnemen aan de World Challenge Cup in het Turkse Mersin. De delegatie zou vandaag via Istanbul naar de havenstad in het zuidoosten van Turkije afreizen. Vanwege de aanslagen dinsdagavond op het vliegveld van Istanbul ziet de turnploeg daar nu vanaf.

Yuri van Gelder (ringen), Anthony van Assche (ringen), Boudewijn de Vries (voltige en rek) en Glenn Smink (vloer, voltige en sprong) zouden deelnemen aan de internationale wedstrijden in Mersin, die op vrijdag beginnen.

Epke Zonderland meldde zich dinsdag al af. De olympisch kampioen is herstellende van de griep, die hem bij het Nederlands kampioenschap al parten speelde.

Olympische kwalificatie

Dinsdagavond vielen zeker 39 slachtoffers op het Atatürk-vliegveld in Istanbul toen terroristen het vuur openden op de menigte en vervolgens meerdere explosieven tot ontploffing brachten.

De turnwedstrijden in Mersin golden als voorbereiding op de olympische kwalificatiewedstrijden in Heerenveen op 9 juli. Acht Nederlandse turners strijden nog om vijf startplaatsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl