Jeff Stans scoort vanaf elf meter
NOS Voetbal

Stans kiest voor NAC Breda

Jeff Stans speelt komend seizoen bij NAC Breda. De middenvelder komt transfervrij over van Excelsior en tekent in Breda een contract voor drie jaar. Stans stond weliswaar in de belangstelling van meerdere eredivisieclubs, maar kiest er desondanks voor komend seizoen uit te komen in de Jupiler League.

Hij verwacht dat hij van belang kan zijn in de promotiestrijd van NAC. "Ik heb gekozen voor de potentie van de club, omdat je voor meerdere jaren gaat tekenen. Deze club hoort niet thuis in de Jupiler League en ik wil mijn steentje bijdragen om die stap terug naar de eredivisie te zetten.”

Volgens technisch directeur Hans Smulders van NAC is het middenveld van de club nu compleet: "Met Stans hebben we de laatste, belangrijke schakel op ons middenveld binnengehaald."

De 26-jarige middenvelder debuteerde in 2010 bij RKC Waalwijk. Hij promoveerde dat seizoen naar de eredivisie en speelde nog twee jaar op het hoogste niveau, voordat hij naar Excelsior vertrok. De afgelopen drie seizoenen was Stans in Kralingen een belangrijke schakel op het middenveld. Hij promoveerde met de Rotterdammers en speelde er meer dan honderd officiële duels, waarin hij negentien keer wist te scoren.

Excelsior zag deze transferperiode al een paar belangrijke spelers vertrekken. Zo zijn verdediger Sander Fischer, middenvelders Adil Auassar en Tom Overtoom en aanvallers Tom van Weert en Brandley Kuwas inmiddels verkast naar nieuwe clubs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl