Onno Jacobs in 2010 als directielid van Feyenoord
NOS Voetbal

Jacobs vindt zich niet de juiste man voor Twente

Zijn afscheid kwam toch nog onverwacht. Onno Jacobs maakte dinsdagavond laat zijn afscheid bij FC Twente bekend. Vorige week publiceerde de regionale krant Tubantia dat de investeringsgroep rond miljonair Dik Wessels af wilde van de directeur.

Ze zouden ontevreden zijn over zijn beleid sinds begin dit jaar. Belangrijke reden was de schadevergoeding van 1,7 miljoen euro die FC Twente heeft aangeboden aan de andere eredivisieclubs voor oneerlijke concurrentie.

Maandag bereikte FC Twente met investeringsmaatschappij Reggeborgh een akkoord over een lening van acht miljoen euro. Reggeborgh is het bedrijf van de Rijssense miljardair Dik Wessels. Het lijkt er nu op dat het aftreden van Jacobs als wisselgeld is gebruikt.

Privésituatie

Jacobs ontkent dat in een eerste reactie. "Recent heb ik aangegeven tot 1 juli 2017 beschikbaar te zijn voor de functie van algemeen- en financieel directeur. Ik had mij voorgesteld om dit – kijkend naar mijn privésituatie – in een opzet te doen die het mogelijk maakt een baan hier in Twente te combineren met het blijven wonen in de Randstad. Alles afwegende constateer ik echter dat mijn privésituatie niet te verenigen is met een baan bij een club waarin mijn 24/7-aanwezigheid gewenst is."

Een club als FC Twente verdient een directeur die dag en nacht beschikbaar is.

Onno Jacobs, scheidens directeur FC Twente

"Een club als FC Twente verdient een directeur die dag en nacht beschikbaar is. Dat kan ik nu niet bieden. Dat stel ik heel nuchter en feitelijk vast. Het is tegen die achtergrond dat ik alsnog heb besloten de directeursfunctie niet te aanvaarden. Ik kijk met heel veel plezier en voldoening terug op het achterliggende halfjaar. FC Twente is een prachtige club met een enorme impact in Twente."

'Een mooi resultaat'

Waar de investeerders ontevreden zijn over het beleid van Jacobs, is de vertrekkend directeur juist wel tevreden.

"Sinds 11 januari heb ik me met hart en ziel ingezet om maar één doel te bereiken: het behoud van de eredivisielicentie van FC Twente. Door een geweldig team collega’s, maar zeker ook door de fantastische steun van de hondstrouwe achterban, is dat uiteindelijk gelukt. Op 17 juni kwam, na een ongelofelijk hectische periode, eindelijk het verlossende nieuws: FC Twente blijft in de eredivisie. Kortom een mooi resultaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl