NOS Nieuws

'Geen buitenlanders' geklad op Utrechts raam

In de Sterrenwijk in Utrecht is gisteren een raam van een woning beklad met de tekst 'geen buitenlanders'. PvdA-raadslid Bouchra Dibi heeft met de Marokkaanse bewoonster gesproken en zegt dat de vrouw haar heeft verteld dat ze al drie jaar wordt gepest.

Dibi heeft de vrouw gebeld en gevraagd wat er aan de hand was. "Zij zei dat ze van haar werk kwam en dat haar raam beklad was met 'geen buitenlanders'. Ze is ontzettend geschrokken en ze voelt zich onveilig", aldus Dibi.

Het PvdA-raadslid gaat met de vrouw praten om de details te horen. "Ik wil heel graag weten of ze hulp heeft gekregen van de politie of andere organisaties en wat die dan gedaan hebben. Ze zegt dat de pesterijen al drie jaar aan de gang zijn en dat ze heel graag weg wil, maar dat verhuizen niet lukt. Als dat klopt dan kan dat natuurlijk niet. Dat is discriminatie en dat moeten we niet willen in Utrecht."

De politie weet van het bekladde raam en daarom is de wijkagent vandaag in de Sterrenwijk geweest om met de vrouw en andere bewoners te praten. Wat daaruit is gekomen, is nog niet duidelijk. De politie houdt er ook rekening mee dat de haattekst mogelijk in het algemeen is bedoeld en niet tegen de vrouw persoonlijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl