Christophe Lemaitre
NOS Sport

Fransen en Britten met toppers naar EK atletiek

De Franse en de Engelse ploeg voor de EK atletiek in Amsterdam zijn bekend. Christophe Lemaitre, Jimmy Vicaut en Renaud Lavillenie zijn de blikvangers in de Franse ploeg. De Britten komen met de grootste ploeg ooit.

Sprinter Lemaitre voert de ranglijst allertijden aan met acht medailles op EK's. Vicaut heeft dit jaar de snelste 100 meter gelopen (9,86) en Lavillenie is de regerend olympisch kampioen polsstokhoogspringen, drievoudig Europees kampioen en wereldrecordhouder indoor met 6,16 meter.

De Franse ploeg bestaat in totaal uit 72 atleten.

Jessica Ennis-Hill komt niet naar Amsterdam

Zes Europese kampioenen

Onder de 98 atleten die zijn geselecteerd voor Groot-Brittannië, bevinden zich zes regerend Europese kampioenen.

Jo Pavey verdedigt in het Olympisch Stadion haar Europese titel van twee jaar geleden op de 10.000 meter. Ze is inmiddels 42 jaar oud en was op de vorige EK in Zürich met 40 jaar de oudste winnares ooit van Europees goud. Greg Rutherford is er ook bij. De olympisch kampioen verspringen verdedigt zijn Europese titel in Amsterdam.

Martyn Rooney (400 meter) en Tiffany Porter (100 meter horden) verdedigen eveneens hun titel. Adam Gemili, de kampioen op de 200 meter, kiest in Amsterdam voor de 100 meter, terwijl James Dasaolu, die twee jaar geleden het goud pakte op de 100 meter, alleen uitkomt in de 4x100 meter estafette.

De olympisch kampioenen Jessica Ennis-Hill (zevenkamp) en Mo Farah (5000 en 10.000 meter) laten de EK schieten. Zij richten zich volledig op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl