Serena Williams viert een punt tijdens haar partij tegen Amra Sadikovic
NOS Sport

Slordige Serena Williams klopt Sadikovic

Titelverdedigster Serena Williams is in Londen doorgedrongen tot de tweede ronde op Wimbledon. De Amerikaanse kreeg de zich fel verwerende Amra Sadikovic (WTA-148) met 6-2, 6-4 op de knieën.

De 27-jarige Zwitserse stopte drie jaar geleden met tennis. Enkele maanden later zag ze Eugenie Bouchard de finale halen op Wimbledon en dacht "die heb ik vaak genoeg verslagen". Ze pakte in 2015 de draad weer op en haalde voor het eerst het hoofdtoernooi op een grandslamtoernooi.

Haar debuut, op het centre court, bleef niet onopgemerkt. Ze hield de slordige Williams (achttien afzwaaiers) vijf kwartier op de baan en maakte het haar zo nu en dan lastig met serve-en-volleyspel.

Wiliams voelt zich niet fris, maar wint wel

Aan het einde van de middag ging het dak dicht op het centre court vanwege regen en speelden Svetlana Koeznetsova en Caroline Wozniacki een indoorpartij.

De twee speelsters waren in het eerste halfuur redelijk aan elkaar gewaagd. De Russin, tweevoudig grandslamwinnares en driemaal kwartfinalist op Wimbledon, ging vervolgens agressiever spelen en maakte mede dankzij vele winners vanaf 4-5 in de eerste set zes games op rij.

Wozniacki, een voormalig nummer een van de wereld en voor het eerst sinds 2008 ongeplaatst op een grandslamtoernooi, sputterde in de slotfase nog wel flink tegen (van 1-5 werd het 4-5), maar boog toch met 5-7, 4-6 voor de Russin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl