Jordy de Wijs in het shirt van PSV
NOS Voetbal

Nu Bruma weg is hoopt De Wijs op zijn kans bij PSV

Centrumverdediger Jeffrey Bruma is weg bij PSV en dus is er werk aan de winkel voor technisch manager Marcel Brands. Gaat hij de transfermarkt op of kiest hij voor de talenten uit de eigen jeugd? Als het aan de 21-jarige Jordy de Wijs ligt, kiest Brands voor die laatste optie.

De Wijs is voortgekomen uit PSV's eigen jeugdopleiding en ziet nu zijn kans schoon. "Of ik een gat in de lucht sprong toen bekend werd dat Jeffrey weg zou gaan? Nee, dat niet. Hij was een steunpilaar voor ons. Wolfsburg is een mooie stap voor hem, maar het biedt misschien ook voordelen voor mij."

"We zijn redelijk hetzelfde type speler", vertelt De Wijs, die net als de vertrokken international beschikt over een imposant postuur. "Ik ben ook groot en sterk. Maar het enige wat ik kan doen is hard werken, voor mijn kans gaan en op het veld laten zien dat ik de juiste opvolger ben."

Jordy de Wijs ontvangt de felicitaties na de titel

De Wijs maakte dit seizoen zijn debuut voor PSV in de Champions League en speelde daarna nog een competitieduel. Maar van een echte doorbraak is het desondanks toch nog niet gekomen.

Trainer Phillip Cocu heeft na het vertrek van Bruma in de achterhoede de keuze tussen Nicolas Isimat-Mirin en De Wijs, naast vaste waarde Héctor Moreno. Maar een onvoorwaardelijk vertrouwen lijkt de technische staf daar niet in te hebben. PSV heeft inmiddels geïnformeerd naar Nicolas Lombaerts, de 31-jarige Belgische verdediger van Zenit Sint-Petersburg.

De Wijs weet dat de tijd dringt. Brands hoeft niet verder te zoeken, lijkt hij te willen zeggen; hij is er klaar voor. "Iedereen wil alles spelen, ik dus ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl