De rechtszaal in Breda
NOS Nieuws

Zes jaar cel voor doodrijden 14-jarig meisje Tilburg

In Breda is een man van 32 veroordeeld tot zes jaar cel voor het doodrijden van een 14-jarig meisje in Tilburg. Hij mag bovendien tien jaar lang niet achter het stuur zitten.

De automobilist uit Capelle aan den IJssel reed vorig jaar september met hoge snelheid enkele keren door rood en schepte uiteindelijk het slachtoffer Iris van der Landen toen ze met haar fiets overstak. Ze overleed aan haar verwondingen. De rechter spreekt van doodslag.

Draaideur

De Capellenaar reed tijdens een dollemansrit volgens de rechtbank op sommige plaatsen 200 km/u en 100 km/u toen hij het meisje aanreed. De maximumsnelheid was daar 50 km/u. "U had moeten weten dat U met dergelijke snelheden een fietser kon aanrijden met alle gevolgen van dien."

De dader zei dat hij veel spijt heeft en dat hij lijdt onder alles wat er is gebeurd. De rechter was niet onder de indruk omdat de man voor de dodelijke aanrijding al regelmatig is gestraft voor te hard rijden. Zijn rijbewijs werd ettelijke keren afgepakt. Toen hij in september Iris aanreed, zat hij zelfs nog in zijn proeftijd. Daarom is een forse straf passend, vindt de rechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl