Het rapport kwam tot stand in bijeenkomsten voorafgaand aan de jaarlijkse antiracisme-betoging in Amsterdam
NOS Nieuws

Kennis en bewustzijn over racisme en discriminatie moet beter

Er moet meer kennis en bewustzijn komen over racisme en discriminatie. Dat staat in het rapport van Comité 21 maart, een samenwerkingsverband van 107 organisaties die discriminatie bestrijden.

In het rapport staan suggesties om discriminatie en racisme tegen te gaan, waaronder islamofobie, discriminatie van LHBT's en anti-zwart racisme.

Volgens de organisaties sluiten de suggesties in het rapport aan bij het advies van de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie om kennis en bewustwording over racisme en discriminatie te bevorderen. Het rapport wordt vandaag aan een Nederlandse commissie van Sociale Zaken overhandigd.

Vluchtelingen

Een van de aanbevelingen op het gebied van de bestrijding van islamofobie is om alle vormen van haat tegen moslims Europabreed goed te registreren.

Ook gaat het rapport in op discriminatievraagstukken rond vluchtelingen zoals homo's of lesbiennes die in hun eigen land niet worden geaccepteerd. Om deze groep een gevoel van veiligheid te geven, is een van de aanbevelingen om aparte safe houses te maken voor deze groep.

Ook pleiten de organisaties ervoor om racisme tegen gekleurde mensen tegen te gaan. Zo willen ze dat er op school meer aandacht wordt besteed aan onderwerpen als slavernij en kolonialisme.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl