De vechtpartij was op een school in Almere
NOS Nieuws

Felle vechtpartij op school Almere

Scholengemeenschap De Meergronden in Almere doet onderzoek naar een felle vechtpartij, donderdag, tussen leerlingen van 3 VMBO. Een filmpje van de vechtpartij is door een leerling op videowebsite Dumpert gezet en ook op Facebook verschenen.

In het filmpje is te zien hoe leerlingen elkaar te lijf gaan met een stoel en hoe ze elkaar slaan en aan de haren trekken. Ook wordt een karatetrap uitgedeeld. In de eerste momenten is nog een leerkracht te zien die de ruzie probeert te sussen.

Van school verwijderd

"We zijn aan het onderzoeken wat zich precies in dat klaslokaal heeft afgespeeld", zegt een woordvoerder van de school. "Daarvoor zijn we in gesprek met de docent, de leerlingen en hun ouders." Die eerste gesprekken hebben inmiddels geleid tot het van school verwijderen van vier van de leerlingen. Twee anderen zijn geschorst.

"Dit gedrag tolereren we niet. Op de school moeten we de veiligheid van de leerlingen kunnen garanderen", zegt de woordvoerder. Een brief met diezelfde strekking is inmiddels ook naar alle ouders gestuurd.

Waardoor de ruzie precies is ontstaan, wordt nog onderzocht "Maar het is niet goed als de school op deze manier naar buiten komt. We hebben Dumpert en Facebook dan ook benaderd met de vraag of de filmpjes kunnen worden verwijderd maar dat is tot nu toe nog niet gebeurd", aldus de woordvoerder van de school.

Vervolging van verdachten

Ook de politie is bij het onderzoek naar de vechtpartij betrokken. Hans Meuleman, woordvoerder politie Midden-Nederland: "We zijn met de school in gesprek. Ook zijn we aan het onderzoeken wat de motieven waren voor deze vechtpartij. Samen met het Openbaar Ministerie zullen we dan uitzoeken of er redenen zijn om verdachten te vervolgen."

Voor zo'n vervolging is wel aangifte nodig. "We zullen verklaringen afnemen van de betrokkenen. Dan zal ook blijken of er aangifte zal worden gedaan." Waar de verdachten dan voor zullen worden vervolgd, is een zaak van het OM.

De politie verwacht in de loop van de week duidelijk te hebben of er inderdaad zal worden vervolgd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl