Betoging op Trafalgar Square na de moord op Labour-politica Jo Cox
NOS Nieuws

Wel of geen anti-brexit-demo in Londen?

In het centrum van Londen komen aan het einde van de middag mogelijk duizenden mensen bijeen om te demonstreren tegen de uitslag van het brexit-referendum. Op Facebook hebben ruim 50.000 mensen laten weten dat ze om 17.00 uur naar Trafalgar Square komen om hun woede te uiten.

Wat er precies gaat gebeuren, is onduidelijk. Vanwege de enorme belangstelling heeft de organisator de betoging afgezegd, maar teleurgestelde brexit-tegenstanders hebben inmiddels een nieuw Facebook-evenement aangemaakt en alle deelnemers opgeroepen om toch te komen. Rond 10.00 uur hadden zich voor de 'nieuwe' betoging 1200 mensen aangemeld.

De organisator van het oorspronkelijke Facebook-evenement zegt dat ze geen veilige betoging kon garanderen. Op Trafalgar Square is plek voor hooguit 10.000 mensen. "Het is te gevaarlijk om dit te laten doorgaan", schrijft Jessica Rodgers, de initiatiefnemer van Stand Together - London Stays.

Vergelijkbare evenementen in Liverpool, Manchester en Oxford zijn eveneens afgezegd. In Cardiff en Cambridge gaan de Stand Togheter-demonstraties vooralsnog wel door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl