Birkir Bjarnasson viert de historische overwinning van IJsland op Engeland
NOS Nieuws

Lagerbäck: we hebben geschiedenis geschreven

Hij had het voorafgaand aan de wedstrijd al aangekondigd: IJsland kan wel degelijk winnen van Engeland. "En vandaag hebben we dat laten zien", zei coach Lars Lagerbäck, de Zweed die de IJslanders naar de kwartfinales van het EK voetbal heeft geloodst.

En terwijl zijn spelers en de fans op het veld en de tribunes feest vierden, stelde Lagerbäck dat hij niet helemaal tevreden was met het spel van zijn elftal. "We hebben ons iets te veel laten terugzakken. We gaven de bal te gemakkelijk weg. Maar uiteindelijk hebben we geschiedenis geschreven. Zo voelt het voor ons."

Coach IJsland is 'niet verrast' door overwinning op Engeland

Het IJslandse publiek verkeerde tijdens en na de wedstrijd in extase. Ook de spelers genoten volop door samen met het publiek op IJslandse wijze de overwinning te vieren.

IJslanders vieren indrukwekkend feest met supporters

De IJslandse keeper Hannes Halldórsson liet weten dat het succes op het EK de IJslandse voetballers niet naar het hoofd zal stijgen. Hij staat onder contract bij NEC en zal dat contract naleven, zo zei hij in een interview met Joep Schreuder. "Ik ga 18 juli terug naar Nijmegen."

Keeper Halldórsson van IJsland komt in juli gewoon terug naar NEC

Dat Halldórsson verantwoordelijk was voor de dramatische start van IJsland, aangezien hij met een onbesuisde actie Engeland een strafschap cadeau deed, was na afloop gauw vergeten. De doelman kon zich er bovendien weinig meer van herinneren. "Ik zou die beelden moeten terugzien."

Voor de IJslanders telt nu maar een ding, de volgende ronde. Halldórsson: "Nu gaan we ons voorbereiden op Frankrijk."

Deel artikel: