Om pottenkijkers te weren, staan in de haven van Urk hoge zwarte schermen.
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS Nieuws

Thuis 'stiekem' meekijken met filmopnames Dunkirk

De makers van de oorlogsfilm Dunkirk doen er alles aan om nieuwsgierige omstanders te weren bij de opnames in Urk. Zo zijn er grote zwarte schermen in de haven geplaatst en hebben veel Urkers die meewerken aan de film een geheimhoudingsverklaring ondertekend.

Omroep Flevoland heeft nu mogelijk toch een manier gevonden om een glimp op vangen van de filmopnames. De omroep inventariseerde op welke plekken in en rond de haven webcams hangen.

Webcams

De omroep tipt dat een webcam op de Schipperkade in Urk soms een goed zicht geeft op de productielocatie van de film. Op een andere webcam zou vandaag een Brits schip dat bij de opnames betrokken is, te zien zijn geweest. In het artikel worden nog meer weblinks naar webcams in de haven genoemd.

De speelfilm Dunkirk wordt gemaakt door regisseur Christopher Nolan en gaat over de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Eén van de acteurs is Harry Styles, de zanger van de beroemde boyband One Direction. Voor de film worden zowel in Frankrijk als in Urk opnames gemaakt.

Advertentie via Ster.nl