De hyena kroop door een hek en kwam zo bij de tent van de jongen
NOS Nieuws

Jongen (15) verliest gezicht bij aanval hyena

In Zuid-Afrika heeft een hyena een 15-jarige jongen in zijn gezicht gebeten. De jongen verloor daarbij een deel van zijn gezicht en brak veel botten in zijn gezicht. Tijdens de hele aanval was de jongen bij bewustzijn, vertelt zijn opa tegen MailOnline. "Hij hoorde het geluid van zijn brekende botten alsof het chips in een zakje waren."

De 15-jarige Erco verbleef met zijn familie in het Kruger National Park in Afrika. De hyena wist via een gat in het hek bij de tenten van de familie terecht te komen. De jongen sliep in een aparte tent, waar het dier binnendrong en in zijn gezicht beet. Daarna greep de hyena de jongen aan zijn pyjama en sleepte hem de tent uit. Dat hoorde de oom van Erco, die het beest op de jongen zag zitten en vervolgens wegjoeg.

Waarschijnlijk was de hyena op zoek naar eten.

Woordvoerder natuurparken

"Waarschijnlijk was de hyena op zoek naar eten", vertelt William Mabasa, woordvoerder van het park. "Bezoekers van de parken moeten ervan op de hoogte zijn dat er wilde dieren in de buurt zijn en dat ze hun tenten goed moeten sluiten."

De jongen werd met spoed naar een ziekenhuis in Johannesburg gebracht, waar hij onder meer plastische chirurgie ondergaat om zijn mond en kaak te reconstrueren. Het gaat nog niet goed met hem, zegt zijn opa. "Hij communiceert door met zijn hoofd te knikken. De hele ervaring is heel heftig geweest voor zijn ouders."

Het gat in het hek is inmiddels gedicht, maar de hyena is nog niet gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl