NOS Nieuws

Buggy 'redt' moeder en kind in liftschacht

  • Facebook Politie Eindhoven
    De moeder zat met haar kind onder de lift vast
  • Politie Eindhoven
    De politie vermoedt dat de buggy de lift heeft gestopt

Inspectie SZW start een onderzoek naar een opmerkelijk incident bij een speelgoedwinkel in Eindhoven. Een moeder stapte daar gisteren met haar kinderwagen op de bodem van de liftschacht, en meteen daarna kwam de lift naar beneden.

Volgens de politie ging de deur open, en stapte de vrouw met haar kind in de buggy nietsvermoedend naar binnen. Omdat er niets gebeurde, stapte ze weer naar buiten om op het knopje te drukken. Toen ze weer binnen stond, sloten de deuren en kwam de lift naar beneden.

De vrouw en de kinderwagen werden tegen de grond gedrukt. De lift stopte op ongeveer 50 centimeter van de grond. De politie denkt dat de kinderwagen de lift heeft tegengehouden.

Bevrijd

Omstanders en winkelpersoneel hebben de liftdeuren opengetrokken en de vrouw met haar kind uit de liftschacht gehaald. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het kind was lichtgewond, laat de politie weten.

De inspectie vermoedt dat na het schoonmaken van de lift knoppen niet goed zijn teruggezet, waardoor de lift het niet normaal deed. Of dat ook echt zo is, wordt onderzocht. Ook kijkt de inspectie wie ervoor verantwoordelijk is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl