Peter Bosz arriveert op De Toekomst

Ajax en PSV beginnen voorbereiding op nieuw seizoen

PSV en Ajax zijn maandagochtend aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen begonnen. De landskampioen startte zonder de meeste internationals.

Luuk de Jong, Luciano Narsingh, Jeroen Zoet en Jetro Willems ontbraken op de eerste training, omdat ze na het eredivisieseizoen met Oranje nog op een oefentrip zijn geweest. Zij worden vrijdag verwacht op de Herdgang.

  • Pro Shots
    De glimlach bij Phillip Cocu
  • Pro Shots
    De fans zorgen nu al voor vuurwerk
  • Pro Shots
    Assistent-trainer Ruud Brood draagt nu nog de trainingsattributen
  • Pro Shots
    De spelers van PSV zijn weer begonnen

De Zuid-Amerikaanse internationals Héctor Moreno, Andrés Guardado en Santiago Arias zijn nog actief geweest op de Copa América en sluiten later in juli aan. Davy Pröpper en Jürgen Locadia waren maandagochtend wel present omdat zij de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal lieten schieten.

Verdediger Jeffrey Bruma is er definitief niet meer bij. De centrumverdediger heeft met een sterk seizoen een transfer afgedwongen naar VfL Wolfsburg. PSV doet nog pogingen om Marco van Ginkel langer aan zich te binden. De middenvelder staat onder contract bij Chelsea en werd het afgelopen half jaar gehuurd.

Conditie op peil houden

Stijn Schaars traint voorlopig nog mee bij PSV, hoewel zijn contract bij de landskampioen is afgelopen. De club heeft ingestemd met het verzoek van de transfervrije routinier om zijn conditie in Eindhoven op peil te houden.

Schaars kwam afgelopen seizoen amper in actie op het sterk bezette middenveld van PSV. De 32-jarige speler weigert zich neer te leggen bij een rol als reserve en is op zoek naar een andere club.

De eerste oefenwedstrijd van PSV staat zaterdag gepland. De ploeg van trainer Phillip Cocu speelt dan tegen de amateurs van VV Dongen. Verder staan oefenduels gepland met Queens Park Rangers, West Bromwich Albion, FC Porto en FC Eindhoven.

De eerste serieuze uitdaging staat 31 juli op het programma als PSV het in de strijd om de Johan Cruijff Schaal in Amsterdam opneemt tegen bekerwinnaar Feyenoord.

Eerste werkdag Bosz

In Amsterdam is Peter Bosz begonnen aan zijn eerste echte werkdag bij Ajax. Even na acht uur ’s ochtends arriveerde de nieuwe trainer op trainingscentrum de Toekomst.

De eerste werkdag van het nieuwe seizoen staat vooral in het teken van kennismaking en medische tests. Dinsdag begint het echte werk met de traditionele bosloop. Woensdag is de eerste veldtraining.

De internationals van Ajax ontbraken nog. Zij stromen later in. Davy Klaassen was al wel van de partij. De aanvoerder miste een serie oefenduels van Oranje aan het einde van het seizoen.

Talenten als Abdelhak Nouri, Kasper Dolberg en Robert Muric mogen zich voorlopig ook bewijzen onder de opvolger van de vertrokken coach Frank de Boer.

  • Pro Shots
    Aanvoerder Davy Klaassen komt aan
  • Pro Shots
    Daley Sinkgraven
  • Pro Shots
    Donny van de Beek
  • ANP
    Thulani Serero wordt door een taxi afgezet
  • ANP
    Ook Mike van der Hoorn, die in verband wordt gebracht met Swansea, meldde zich op De Toekomst

In Amsterdam was Arek Milik de grote afwezige. De Poolse spits is met zijn land nog actief op het Europees kampioesnchap in Frankrijk. Verdediger Mike van der Hoorn was wel aanwezig. Hij werd de afgelopen dagen met Swansea City in verband gebracht.

Ajax speelt op 20 juli een oefenwedstrijd tegen Olympique Marseille. Beide clubs trappen om 20.00 uur af in het Franse Beziers. Op hetzelfde veld oefent Ajax daar vanaf 15.00 uur met een andere ploeg tegen AS Beziers.

Ajax maakte eerder al bekend dat het op 9 juli tijdens een trainingskamp in Oostenrijk tegen FC Liefering voetbalt. Op 12 juli staat een duel met de Amsterdamse amateurs van AFC op het programma.

Op 16 juli worden er in Nieuwleusen vriendschappelijke wedstrijden tegen AA Gent en het Russische Krylia Sovetov afgewerkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl