NOS Sport

'Het gaat nu pas beginnen voor Super Kiki'

Bertens pijnvrij, maar zonder voorbereiding op Wimbledon

Sinds haar sensationele halvefinaleplaats op Roland Garros kwam Kiki Bertens niet meer in actie. Dat gaat vandaag voor het eerst gebeuren. En wel op Wimbledon.

Bertens zal niet voor 18.00 uur in actie komen op een nog nader te bepalen baan. Haar tegenstandster is de 19-jarige Jelena Ostapenko, die twee jaar geleden het juniorentoernooi won in Londen.

"Laten we niet teveel van Bertens verwachten. Er is een hoop met haar gebeurd", zegt NOS-commentator Marcella Mesker. "Ze wordt in één adem genoemd met Dafne Schippers en Max Verstappen. Dat is nogal wat."

In Parijs liep Bertens een kuitblessure op, waardoor ze een week niet kon trainen en geen enkel toernooi speelde.

"Daardoor is ze tot rust kunnen komen, maar Wimbledon wordt wel pas haar eerste wedstrijd op gras. En dat is niet haar favoriete ondergrond. Het begint nu pas voor haar."

Robin Haase speelt de derde partij op baan 5 tegen Diego Schwartzman. "Eindelijk een goede loting. Hij heeft al twee keer van hem gewonnen", weet Mesker.

Igor Sijsling is de derde Nederlander op Wimbledon, hij zal dinsdag spelen. "Tegen Jiri Veselý, samen met Andy Murray de enige die dit seizoen van Novak Djokovic heeft gewonnen."

Novak Djokovic

Bij de mannen is Djokovic weer de te kloppen man, samen met Murray. Mesker: "Iedereen hoopt op Roger Federer, maar ik denk van niet. Hij heeft nog geen titel gepakt dit seizoen en was veel geblesseerd."

Bij de vrouwen zijn Serena Williams en Roland Garros-kampioen Garbine Muguruza de favorieten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl