Rutte hoopt de kijkers te boeien met simpele fragmenten waar een bijzonder verhaal achter schuilgaat
NOS Nieuws

Rutte bij Zomergasten, kort na bekendmaking lijsttrekker

Premier Rutte is dit seizoen een van de gasten bij het televisieprogramma Zomergasten. De aflevering met Rutte is op zondag 4 september, drie dagen nadat de VVD zijn kandidaat-lijsttrekker zal hebben bekendgemaakt.

Het nieuwe seizoen van het VPRO-programma begint op 31 juli. De nieuwe presentator Thomas Erdbrink maakt deze week via Facebook de zes gasten bekend. Hij ontvangt drie vrouwen en drie mannen. Rutte zal in de laatste aflevering te zien zijn.

Erdbrink wil naar eigen zeggen tijdens de uitzending ontdekken wat er schuilgaat achter het guitige gelaat van Rutte. Het is voor het eerst in de 28-jarige geschiedenis van het programma dat een premier aanschuift.

Verband?

Of er een direct verband is met het mogelijke lijsttrekkerschap is onduidelijk, zegt politiek verslaggever Xander van der Wulp. "Niemand twijfelt eraan dat Rutte opnieuw lijsttrekker wordt, maar de partij houdt het graag nog even spannend."

Rutte heeft zelf gezegd dat hij een half jaar voor de verkiezingen in maart besluit of hij opnieuw lijsttrekker wil worden. "Maar als ik vandaag moet beslissen, zou ik dolgraag doorgaan", zei hij vorig jaar zomer.

De premier kijkt uit naar zijn optreden in Zomergasten. "Ik ben een trouwe kijker. De uitzendingen die mij het meest zijn bijgebleven, zijn die waarin achter een ogenschijnlijk simpel fragment een bijzonder verhaal schuilgaat. Ik hoop dat mijn avond bij Zomergasten voor de kijkers ook een paar van zulke momenten oplevert."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl