Graziano Pelle bereidt zich voor op het duel met Spanje
NOS Sport

De sport van maandag bij de NOS

Een kraker vandaag bij het EK voetbal, waar de voetbalgrootmachten Italië en Spanje op elkaar stuiten. Maar het is ook de eerste dag van Wimbledon, waar direct twee Nederlanders in actie komen, Kiki Bertens en Robin Haase.

Het EK in Frankrijk voert natuurlijk de boventoon met de laatste twee achtste finales. Naast Italië-Spanje om 18.00 uur is er om 21.00 uur ook Engeland-IJsland. Beide duels zijn live te volgen op NPO 1, NOS.nl en NPO Radio 1.

De analyse bij Italië-Spanje, samen goed voor vijf wereldtitels en vier Europese titels, wordt gedaan door Pierre van Hooijdonk en Youri Mulder.

Laatstgenoemde blijft zitten voor Engeland-IJsland en om 23.00 uur Studio France, waarin ook Hugo Borst, hockeyer Jaap Stockmann en judoka Guillaume Elmont te gast zijn.

Wimbledon

Op Wimbledon komen op de eerste dag titelverdediger Novak Djokovic, Roland Garros-kampioene Garbine Muguruza, Roger Federer en twee van de drie Nederlanders in actie.

Robin Haase is de derde partij op baan 5 tegen Diego Schwartzman en Roland Garros-sensatie Kiki Bertens speelt niet voor 18.00 uur op een nog nader te bepalen baan tegen Jelena Ostapenko.

Van de belangrijkste wedstrijden zijn korte samenvattingen te zien op televisie en op NOS.nl

In de Sportjournaals is er vandaag ook nog aandacht voor de finale van de Copa America tussen Argentinië-Chili, het naderende EK atletiek in Amsterdam, het begin van de olympische missie van de handbalvrouwen en de eerste training van PSV.

Uitzendingen maandag 27 juni

TijdProgrammaWaar?
13.10 uurSportjournaalNPO 1
17.05 uurSportjournaalNPO 1 en NOS.nl
17.20 uurEK voetbal: Italië-SpanjeNPO 1 en NOS.nl
18.00 uurRadio SportzomerNPO Radio 1
20.30 uurEK voetbal: Engeland-IJslandNPO 1 en NOS.nl
23.00 uurStudio FranceNPO 1 en NOS.nl
23.55 uurSportjournaalNPO 1 en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl