Lionel Messi, direct na het missen van zijn strafschop
NOS Nieuws

Weer geen prijs voor Messi met Argentinië

Chili heeft opnieuw de Copa América gewonnen. De titelhouder versloeg in New Jersey net als vorig jaar in de finale Argentinië na strafschoppen. Direct na afloop maakt Lionel Messi het einde van zijn interlandloopbaan bekend.

Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond het 0-0. Beide teams stonden na de eerste helft met tien man. De Argentijn Marcos Rojo kreeg direct rood en Marcelo Díaz van Chili kon vertrekken na twee keer geel.

In de tweede helft en de verlenging werd ook niet gescoord. In de strafschoppenserie misten de Argentijnen Lionel Messi en Lucas Biglia. Messi schoot over, de Chileense keeper pakte de penalty van Biglia. Chili won de strafschoppenserie met 4-2.

  • AFP
    Na zijn gemiste penalty zondert Lionel Messi zich af van de groep
  • AFP
    Verslagen verlaat hij het veld na zijn laatste interland
  • AFP
    Verslagen verlaat hij het veld na zijn laatste interland
  • AFP
    Maar hij moet nog wel op de foto met de ballenjongens
  • AFP
    En bij Chili was het natuurlijk groot feest

Vloek

Voor Messi betekende het een nieuwe open wond. Met Barcelona heeft hij alles gewonnen, maar met het Argentijnse elftal blijft aansprekend succes vooralsnog uit.

Drie keer was hij de afgelopen jaren dicht bij een hoofdprijs. In 2014 verloor Argentinië de WK-finale van Duitsland en vorig jaar dus de Copa, die ook toen via strafschoppen naar Chili ging.

Messi werd in 2005 in Nederland wel wereldkampioen met Argentinië onder twintig jaar en in 2008 pakte hij olympisch goud.

Deel artikel: