NOS Nieuws

Dit was het weekend: EK-gesnurk, de lelijkste en post-brexit

Misschien niet het belangrijkste, maar wel het meest in het oog springende nieuws van het weekend, zodat je morgen 'goed geïnformeerd' kan meepraten bij de koffie-automaat.

Verrassende winst tijdens TT Assen

De Australiër Jack Miller won zondag verrassend de MotoGP bij de TT van Assen. Miller zag de ene na de andere favoriet uitvallen door crashes. Ook profiteerde de Australische Honda-coureur van het besluit om de race na 14 van de 26 ronden stil te leggen wegens de regen en later te hervatten op een opdrogende baan.

Miller verrast in Assen met eerste MotoGP-zege

Willem-Alexander bij Veteranen

De koning was zaterdag het middelpunt op de twaalfde Veteranendag. Zo'n 5000 Nederlanders die recentelijk of langer geleden als militair zijn ingezet in oorlogen en vredesmissies, waren op de jaarlijkse bijeenkomst in Den Haag.

Feest voor Alexia

De koning was niet het enige lid van het Koninklijk Huis dat in het middelpunt stond dit weekend: zijn dochter Alexia vierde haar 11de verjaardag.

Alexia viert haar 11de verjaardag

En deze landen gaan door

Het weekend leverde op het EK de volgende kwartfinalisten op: Wales (1-0 winst tegen Noord-Ierland), Polen (na 1-1 en strafschoppen door ten koste van Zwitserland), Portugal (1-0 tegen Kroatië), Frankrijk (2-1 tegen Ierland), Duitsland (3-0 tegen Slowakije) en België (4-0 tegen Hongarije).

Als je niet naar de laatste EK-wedstrijden hebt gekeken, mag je je gelukkig prijzen dat je Kroatië-Portugal hebt gemist. Hoe dat partijtje zich het best laat samenvatten? Bekijk de sfeer in Studio France na het laatste fluitsignaal:

Studio France in slaap gevallen

Moeders lelijkste

En als je bij het uitlaten van de hond dacht dat je trouwe viervoeter lief is, maar niet moeders mooiste, weet dan dat het nog altijd erger kan. SweePee Rambo werd uitgeroepen tot de lelijkste hond ter wereld. Kenmerken van de blinde chihuahua-naakthond: blauw oog, blonde kuif, kromme pootjes en een slechte adem.

  • AFP
    SweePee Rambo, de lelijkste hond ter wereld
  • AFP
    Quasi Modo, de winnaar van vorig jaar
  • AFP
    Chihuahua SweePee Rambo was niet lelijk genoeg
  • EPA
    Rascal met zijn baasje

De brexit - en nu?

Toch nog even over de brexit. Hoewel vrijdagochtend vroeg al duidelijk was dat de Britten uit de Europese Unie gaan vertrekken, was het stof dit weekend nog lang niet neergedaald. Integendeel: leden van de Labour-partij gaan sinds vrijdag ruziënd over straat en ook de Conservatieven zijn nog steeds in twee kampen verdeeld.

Verder willen de zes oprichters van de Europese Unie dat de Britten zo snel mogelijk gaan onderhandelen over de voorwaarden van hun vertrek.

De hoofdrolspelers in Londen, premier Cameron en zijn tegenspeler Johnson, hielden zich rustig. Cameron was zaterdag bij een militaire parade in Lincolnshire, Johnson sloot zich dit weekeinde op in zijn huis.

Harde uitspraken over Corbyn in Britse talkshow

Komende week...

Morgen verschijnt tenniscoach Mark de J. voor het eerst voor de rechter. De trainer van Robin Haasse wordt verdacht van de moord op zakenman Koen Everink.

Op het EK begint de nieuwe week met Italië-Spanje om 18.00 uur en Engeland-IJsland om 21.00 uur.

En voor de liefhebbers van onze zomercolumns, deze ochtend beginnen we weer met dagelijkse bijdragen van verslaggevers en correspondenten. Martijn Bink trapt af.

Dinsdag is een belangrijke dag voor diplomatiek Nederland. In New York stemt de VN-Veiligheidsraad over twee tijdelijke zetels. Italië is vrijwel zeker van een plekje aan de tafel, voor de tweede stoel zijn Nederland en Zweden in de race.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl