Vannacht laaide het vuur weer op
NOS NieuwsAangepast

Nablussen brand bij bedrijf De Meern duurt nog de hele dag

De felle brand in een transportbedrijf in het Utrechtse De Meern is onder controle. De brandweer zegt dat het nablussen nog de hele dag kan duren. De brand ontstond vermoedelijk rond 20.30 uur in een grote loods met koelcellen waar fruit was opgeslagen.

De brand leek al eerder onder controle, maar vannacht laaide de brand toch weer op.

De rookwolken waren tot in de verre omtrek te zien en tot in het centrum van de stad Utrecht te ruiken, maar in de loop van de avond nam de rookontwikkeling af.

Zwarte rook boven transportbedrijf De Meern

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht moeten enkele muren van het pand worden weggetrokken om de brandhaard te kunnen bereiken. Waarschijnlijk is de brandweer nog tot vroeg in de avond bezig met blussen.

De eigenaar van het bedrijf, Ad Goes, is geschokt door de brand. "Daar gaat mijn levenswerk", zegt hij tegen RTV Utrecht. "Ik ben hier begonnen in 1991 en er zit een stukje van mezelf in. Dan is het heel vervelend als je dat ziet. En dan druk ik me netjes uit."

Mensen in onder meer Utrecht-West en Houten werden gisteravond vanwege de rook met een NL Alert op de hoogte gebracht van de brand. De brandweer adviseerde hen om ramen en deuren dicht te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl