Argentinië scoort tegen Oranje

Zonder Paumen verliest Oranje finale van Champions Trophy

De Nederlandse hockeysters zijn er niet in geslaagd om de Champions Trophy in de wacht te slepen. In Londen was Argentinië met 2-1 te sterk voor de ploeg van bondscoach Alyson Annan. Niet Oranje, maar Argentinië is nu met zeven eindzeges recordhouder.

Binnen tien minuten keek Oranje - dat speelde zonder Maartje Paumen (teenblessure) - al tegen een 2-0 achterstand aan, na treffers van Martina Cavallero en Noël Barrionuevo. Cavallero verschalkte keepster Joyce Sombroek met een tip-in en Barrionuevo pushte raak uit de eerste strafcorner.

Hockeysters verliezen finale Champions Trophy

Nederland speelde een sterk tweede kwart, met kansen voor Naomi van As, Kelly Jonker en Maria Verschoor én twee strafcorners, maar een doelpunt bleef uit. In het derde kwart was het bij de vijfde corner eindelijk raak: Caia van Maasakker legde subtiel af op Eva de Goede, die hard raak pushte.

Nederland had nog een klein halfuur om de achterstand om te buigen, maar echte kansen bleven uit. Argentinië deed niet veel meer dan tegenhouden, al stond in de slotfase María José Granatto opeens oog in oog met Sombroek. De keepster redde bekwaam, maar de nederlaag kon niet meer worden afgewend.

• FIH
    Ellen Hoog wordt fel op de huid gezeten in de finale van de Champions Trophy
  • FIH
    Kelly Jonker baant zich een weg in de finale van de Champions Trophy tegen Argentinië
  • FIH
    De Argentijnse hockeysters vieren feest na de zevende eindzege in de Champions Trophy

De Champions Trophy was het laatste grote toernooi voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Zaterdag was Argentinië in het laatste voorrondeduel nog kansloos tegen Nederland (2-0).

De hockeysters boekten in Londen vijf zeges op rij, maar de laatste - en belangrijkste - wedstrijd ging verloren.