Bart Deurloo

Deurloo en Wevers schitteren op slotdag NK turnen

Bart Deurloo heeft op de tweede dag van de NK turnen nog twee nationale titels aan zijn erelijst toegevoegd. De 25-jarige gymnast greep in Rotterdam goud op voltige en rek.

Deurloo won in 2011 zilver op vloer, in 2012 op rek en in 2013 op ringen. Twee jaar geleden was er naast het zilver op rek en brug eindelijk toestelgoud, op voltige. Nu voegde hij daar nog twee toesteltitels aan toe.

Olympische selectie

Daarmee doet hij goede zaken in de strijd om de vijf beschikbare olympische tickets, waarvoor acht kandidaten zijn. Op 9 juli is het tweede kwalificatiemoment in Heerenveen. Een dag later wordt de selectie bekendgemaakt.

Rio zweemt rond Ahoy voor turnmannen

Naast Deurloo kan de turnbond kiezen uit Epke Zonderland, Yuri van Gelder (niet aanwezig bij de NK), Anthony van Assche, Jeffrey Wammes, Casimir Schmidt, Frank Rijken en Michel Bletterman.

In de rekfinale ontbrak Zonderland; de olympisch kampioen meldde zich grieperig af. Glenn Smink, die tussen 2011 en 2014 al veertien NK-medailles won (zes gouden), pakte twee keer goud (vloer en sprong) en twee keer brons (voltige en brug).

Sanne Wevers stelde op de slotdag van de NK turnen in Rotterdam nog maar eens nadrukkelijk haar kandidatuur voor de olympische damesselectie. De 24-jarige turnster prolongeerde met grote overmacht haar nationale titel op balk.

Wevers, die vorig jaar achtste werd bij de EK (ze won brons op brug) en tweede bij de WK, kreeg 15,650 punten. Dat is een Europees puntenrecord. Ze hield nummer twee Reina Beltman (14,250) dan ook een straatlengte achter zich.

Sanne Wevers toont olympische vorm bij NK

Tisha Volleman, die zaterdag zevende werd op de meerkamp, greep zondag op twee toestellen net naast haar eerste titel bij de senioren. De pas 16-jarige turnster won zilver op sprong en brug, op 0,225 en 0,300 van de winnares.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl