NOS NieuwsAangepast

Knapen wil opheldering over agenda

Staatssecretaris Knapen zal opheldering vragen bij de Europese Commissie over een schoolagenda die zij heeft verspreid onder scholieren in Europa.

In de agenda, die op 21.000 middelbare scholen is uitgedeeld, staan geen christelijke feestdagen, maar wel feestdagen van andere grote godsdiensten.

'Verdonkeremaand'

SGP-voorman Van der Staaij is daar kwaad over en noemt dit de omgekeerde wereld. Hij zegt dat Kerst, Pasen en Pinksteren zijn "verdonkeremaand" en hij vraagt zich af hoe dat kan. Hij heeft er schriftelijke vragen gesteld.

Knapen laat in een eerste reactie weten dat er wat hem betreft sprake is van "een absurde omissie".

'Tamelijk grove fout'

Een woordvoerder van de Europese Commissie noemde het ontbreken van de christelijke feestdagen gisteren "een tamelijk grove fout".

De commissie zal een losse bijlage naar de scholen sturen, waarin alle publieke vakanties, inclusief religieuze, zijn vermeld. Ook in de nieuwe editie zullen alle feestdagen opgenomen worden.

Losse bijlage

In Nederland werden ruim 70.000 agenda's verspreid onder 400 scholen. De agenda informeert scholieren over de Europese Unie en bestaat al zeven jaar. De in totaal ruim drie miljoen agenda's kostten vijf miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl