NOS Voetbal

Feyenoord-aankoop Jørgensen kijkt uit naar duel met Ajax

Feyenoord-aankoop Jørgensen kijkt uit naar duel met Ajax

Nicolai Jørgensen is voorlopig de enige aankoop van Feyenoord voor het nieuwe seizoen. De lange Deense spits was vandaag aanwezig bij de eerste training. Waarom hij voor de Rotterdamse club koos? Het was voormalig Feyenoord-aanvaller Jon Dahl Tomasson die hem wist te overtuigen.

"Ik sprak met hem over de club", zegt Jørgensen over zijn landgenoot. "Ik weet dat de fans verwachten dat je hard werkt. Ik ben heel verheugd dat ik nu hier ben. Ik kijk ernaar uit om wedstrijden te spelen."

Jørgensen speelde al in de Bundesliga bij Bayer Leverkusen, maakte minuten in de Champions League en Europa League en maakte veel doelpunten voor FC Kopenhagen. Is de eredivisie dan wel een stap vooruit?

"Zeker. Ik vind het voetbal interessant. Feyenoord toonde veel interesse en het is gewoon een grote club voor mij. Feyenoord is een grotere club dan FC Kopenhagen. De Nederlandse competitie is beter dan de Deense."

Van Bronckhorst: mooi dat Jørgensen naar Feyenoord is gekomen

Trainer Giovanni van Bronckhorst zegt daarover: "Hij wil heel graag voor Feyenoord spelen. Hij heeft al veel ervaring. Is international, heeft wedstrijden in Bundesliga gespeeld, maar ook in de Champions League en Europa League. Ik ben blij dat hij naar Feyenoord wilde komen en dat hij zich verder wil ontwikkelen."

Jørgensen omschrijft zichzelf als een sterke en grote spits. "Mijn fysiek is heel belangrijk voor mij. Mijn rechtervoet is het sterkst. Ik maakte vorig seizoen 15 doelpunten voor Kopenhagen. Ik denk dat ik hier meer kansen krijg, omdat het Nederlandse voetbal aanvallender is. Dus dit seizoen moet ik op meer doelpunten kunnen eindigen."

Hij heeft uiteraard de verhalen gehoord over de sfeer in het stadion. En dan met name de wedstrijden tegen rivaal Ajax. "Het gaat hier volgens mij helemaal los als Feyenoord tegen Ajax speelt. Ik ben blij dat ik dat mee ga maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl