Er kwamen veel supporters af op de eerste training van Feyenoord
NOS Voetbal

Feyenoord opent seizoen met bekende gezichten

Precies 35 dagen voor de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal begint Feyenoord aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bijna 10.000 fanatieke fans waren in de Rotterdamse Kuip om de selectie van Giovanni van Bronckhorst welkom te heten.

Over drie weken is de open dag van Feyenoord en dan zullen, traditiegetrouw, de nieuwe spelers met een helikopter in de Kuip landen. De vraag is hoeveel dat er zullen zijn, want voorlopig houdt Feyenoord zich nog vrij rustig op de transfermarkt.

De Rotterdammers versterkten zich tot dusver alleen nog met Nicolai Jørgensen. De 25-jarige Deense spits komt over van FC Kopenhagen. Van Bronckhorst: "Het is een jongen die al lang op onze lijst staat en veel ervaring met zich meebrengt. Ik ben blij dat hij er is."

De komst van Jørgensen is minder goed nieuws voor Michiel Kramer. "Nicolai kan ook op meerdere posities spelen, maar we hebben hem vooral gehaald als centrumspits. Daarvoor moet hij de concurrentie aangaan met Kramer, die zich goed heeft ontwikkeld en vorig seizoen belangrijk voor ons is geweest."

Kuijt: voor het eerst dat ik zo vroeg begin

De reden dat Feyenoord niet actief is op de transfermarkt, komt ook omdat er nog niemand vertrokken is. Routinier Dirk Kuijt verlengde zijn contract en Tonny Vilhena, die vrijwel zeker zou vertrekken, zette vorige week verrassend genoeg zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen.

"Mij heeft het niet verrast", aldus aanvoerder Kuijt. "Ik heb mijn mening gegeven en het is belangrijk dat hij bij Feyenoord blijft. Het is mooi dat een jongen van de club hier blijft." En hoe zit het met Kuijt? Is dit zijn laatste seizoen? "Ik bekijk het na het seizoen net zoals afgelopen jaar. Ik wil zo lang mogelijk voetballen, maar ik moet wel fit zijn."

Nog één speler op wensenlijst

Van Bronckhorst is blij dat Kuijt en Vilhena nog steeds bij de groep zijn. "Het is positief dat de selectie vrijwel intact is gebleven. De concurrentie is groot, daar worden spelers beter van", aldus Van Bronckhorst. "We zoeken nog naar één aanvaller. Een buitenspeler, het liefst aan beide kanten één. Daar hebben we nog tot eind augustus voor."

De technische staf moest wel afscheid nemen van Patrick Lodewijks. De keeperstrainer vertrekt naar Everton, de club waar Ronald Koeman de nieuwe trainer is. Een aderlating, vindt Van Bronckhorst. "Het is jammer voor mij en de club dat hij gaat, maar het is wel een heel mooie stap voor hem. Patrick is een topper. Het is hem gegund."

  • ANP
    Nicolai Jørgensen en Michiel Kramer, elkaars concurrenten
  • ANP
    Dirk Kuijt voorop tijdens de warming-up
  • ANP
    De Feyenoord-selectie, met Dirk Kuijt voorop, betreedt het veld
  • ANP
    Jan Boskamp opent samen met keeper Warner Hahn de nieuwe Feyenoord-fanshop aan het Binnenwegplein.
  • ANP
    Boskamp signeert zijn eigen boeken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl