NOS Sport

Bendsneyder maakt indruk met negende plaats

Bendsneyder: ik kan tevreden zijn

Een klassering in de top-10 van de Moto3-klasse was hem nog niet gelukt. De pas 17-jarige wegracer Bo Bendsneyder gebruikte de TT van Assen om dat kunststukje te verwezenlijken. De talentvolle Rotterdammer reed in een spannende race naar de negende plaats. "Als je binnen een seconde van de winnaar finisht, was het een goede race", constateerde de KTM_coureur tevreden.

Bendsneyder had zich als zevende voor de race gekwalificeerd. Zo goed was in zijn eerste seizoen ook nog niet geweest. De Nederlander verloor zondag bij de start wat plaatsen, omdat hij iets te laat remde bij de eerste bocht en even buiten de baan belandde. Daarna wist hij zich keurig in de eerste groep te handhaven.

Aanval kiezen

Bendsneyder, die volgend seizoen ook in de lichtste klasse van de motorsport uitkomt, had zich voorgenomen halverwege de race wat aanvaller te gaan rijden. Dat lukte niet helemaal. "Dat kwam ook omdat er voor me een aantal crashes waren, waardoor ik elke keer het gat moest dichtrijden. Dan kom je niet aan aanvallen toe."

Het talent bivakkeerde lange tijd rond de tiende plaats. Het lukte hem in de slotronde toch wat winst te pakken. "Het was alles of niets in de laatste twee bochten. We zaten allemaal dicht bij elkaar. Ik heb toch nog een paar plaatsen gepakt. Ik kan tevreden zijn."

Racetalent Bendsneyder droomt van MotoGP

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl