SweePee Rambo, de lelijkste hond ter wereld
NOS Nieuws

Aangenaam: SweePee Rambo, lelijkste hond ter wereld

Tientallen afgrijselijke honden, de ene nog lelijker dan de andere. Maar de 17-jarige SweePee Rambo is toch echt de lelijkste ter wereld. De blinde chihuahua-naakthond viel op door haar blauwe oog en blonde kuif. Maar het waren vooral haar kromme pootjes die de jury extra lelijk vond.

SweePee Rambo heeft al drie keer eerder meegedaan aan de jaarlijkse lelijkheidswedstrijd in Californië, maar won iedere keer nét niet. De chihuahua en haar baasje Jason Wurtz gaan dit keer dus wel naar huis met de titel en een prijs van zo'n 1300 euro. Ook krijgt SweePee Rambo natuurlijk een trofee mee naar huis.

Baasje Jason is trots op zijn hond. Hij kocht Rambo zeventien jaar geleden voor zijn ex-vrouw. Toen het stel ging scheiden, weigerde zijn ex het hondje mee te nemen. Om de reden, jawel, dat ze het dier te lelijk vond.

  • AFP
    SweePee Rambo met zijn baasje
  • AFP
    Baasje Jason Wurtz met SweePee Rambo
  • AFP
    Hondje Rascal Deux, deelnemer
  • AFP
    Hondje Josie, deelnemer
  • AFP
    Hondje Josie met zijn baasje
  • AFP
    Quasi Modo, de winnaar van vorig jaar

Het is dit jaar de 28ste keer dat tientallen viervoeters het tegen elkaar opnemen in Petaluma. De jury geeft niet alleen punten voor lelijkheid, maar ook voor innerlijk, eerste indruk en opvallende accessoires. Een vreselijke adem scoort ook punten.

Volgens de organisatie bewijst het festival dat schoonheid ook bij honden van binnen zit. "De honden krijgen zoveel aandacht, iedereen is dol op ze", zegt Erin Post van de organisatie tegen persbureau Reuters. "Ze zeggen: je bent zo lelijk dat het schattig is!"

Vorig jaar kreeg de de tienjarige Quasi Modo de prijs. Zoals de naam al doet vermoeden viel de Hollandse herder toen op door een bochel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl