Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel vieren een punt tijdens een toernooi in Cincinnati
NOS Sport

Beachvolleybalsters Van Gestel en Van der Vlist naar Spelen

Beachvolleybalsters Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist hebben zich verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen door met Rimke Braakman en Jolien Sinnema de Continental Cup te winnen.

Er lag op het landentoernooi in Stavanger één ticket klaar voor de winnaar. Omdat Van Gestel en Van der Vlist hoger op wereldranglijst staan dan Braakman/Sinnema, gaan zij naar Rio de Janeiro. Het duo voegt zich bij Marleen van Iersel en Madelein Meppelink, die zich eerder al geplaatst hadden voor de Spelen.

In de finale tussen Nederland (eerste van de plaatsingslijst) en Oekraïne (achttiende) was een derde wedstrijd nodig nadat Van Gestel en Van der Vlist hun eerste duel hadden gewonnen en Rimke Braakman en Jolien Sinnema hadden verloren.

In dat derde duel leek het mis te gaan toen Van Gestel en Van der Vlist de eerste set verloren van Jevgenija Sjtsjypkova en Valentyna Davidova, maar ze herpakten zich en waren de baas in de tweede en derde set: 16-21, 21-15, 15-9.

Nooit deed een Oekraïens koppel mee aan de Olympische Spelen, maar Sjtsjypkova en Davidova leken daar in Stavanger verandering in te gaan brengen.

Vrijdag hadden ze al indruk gemaakt met zeges op de Oostenrijkse koppels Lena Plesiutschnig/Katharina Schützenhöfer (de Europees jeugdkampioenen van 2011) en Barbara Hansen (EK-zilver in 2011)/ Stefanie Schwaiger (Europees kampioene in 2013).

Tegen Braakman en Sinnema boekte het Oekraïense duo al zijn zesde zege op rij in Stavanger. Van Gestel en Van der Vlist voorkwamen de zevende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl