NOS Sport

Bertens pijnvrij, maar zónder voorbereiding op Wimbledon

Bertens pijnvrij, maar zónder voorbereiding op Wimbledon

Zonder voorbereiding op gras én zonder al te hoge verwachtingen is Kiki Bertens gearriveerd in Londen. Op Wimbledon start ze maandag voor het eerst in haar loopbaan met een beschermde status.

De als 27ste geplaatste Bertens domineerde begin juni de headlines met het bereiken van de halve finales van Roland Garros. Ze liet zich zien aan de tenniswereld en Serena Williams moest eraan te pas komen om het sprookje te beëindigen.

Maar het succes eiste ook zijn tol: Bertens raakte geblesseerd aan haar kuit en moest een rustperiode inlassen.

  • ANP Pro Shots
    Kiki Bertens werd begin deze maand gehuldigd in Rosmalen
  • Pro Shots
    Kiki Bertens tijdens de persconferentie in Rosmalen
  • Getty Images
    Kiki Bertens bracht Nederland in vervoering, hier heeft ze net Timea Bacsinszky verslagen

Zonnetje

Ze trok zich terug voor het grastoernooi van Rosmalen, kreeg zodoende de mogelijkheid te revalideren en werd veelvuldig in het zonnetje gezet door middel van onder meer huldigingen. Bertens raakte naar eigen zeggen tien dagen lang geen racket aan en richtte zich op fysieke trainingen.

Maar Wimbledon laten schieten, dat doe je als tennisster niet zomaar. In de boksring stoomde ze zichzelf klaar voor het meest prestigieuze toernooi van het jaar.

Bertens, die aangaf dat de pijn in haar kuit verdwenen is, arriveerde woensdag op Wimbledon en heeft er inmiddels drie trainingsdagen opzitten. Maandag treedt ze aan tegen de Letse Jelena Ostapenko, twee jaar geleden nog winnares van het juniorentoernooi.

Een pittige opgave, oordeelde ook Bertens zelf. Vorig jaar was Ostapenko op een Pools graveltoernooi nog in drie sets te sterk.

  • EPA
    Kiki Bertens werd vorig jaar afgedroogd door Petra Kvitová
  • EPA
    Kiki Bertens tijdens haar debuut op Wimbledon

Weggeblazen

Gezien de prestaties uit het verleden en de minimale voorbereiding mag Bertens niet al te veel verwachten. Vorig jaar werd ze op Centre Court in 35 minuten (!) nog met 6-1, 6-0 weggeblazen door Petra Kvitová en in haar hele loopbaan wist ze pas één keer een partij te winnen op het heilige gras.

Toch hoopt de pijnvrije Bertens, zo zegt zij zelf, het sprookje van Parijs te herhalen en uitschakeling zo lang mogelijk uit te stellen.

De prestaties van Bertens op Wimbledon

JaartalUitgeschakeld
2012tweede ronde
2013eerste ronde
2014eerste ronde kwalificaties
2015eerste ronde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl