De politie doet onderzoek aan de Rijksstraatweg in De Meern
NOS NieuwsAangepast

Doodgeschoten man De Meern was 70-jarige bekende van de politie

De man die vanochtend in De Meern is doodgeschoten is de 70-jarige Utrechter Wout S. Dat bevestigt de politie. Hij zou jarenlang actief zijn geweest in de internationale drugshandel.

De schietpartij was op de Rijksstraatweg. Getuigen zagen een auto wegrijden met twee personen erin. De bijrijder was volgens de politie de schutter. Hij droeg een bivakmuts.

Eerdere liquidatiepoging

Wout S. wordt in verband gebracht met grootschalige wiethandel. In 2014 overleefde hij een liquidatie, op dezelfde plek waar vandaag de schietpartij was.

De politie waarschuwde S. eerder dit jaar dat hij mogelijk gevaar liep om geliquideerd te worden. Het Openbaar Ministerie heeft hem beveiliging aangeboden, maar daar wenste hij geen gebruik van te maken, zegt de politie.

De schietpartij van vandaag is de tweede dodelijke schietpartij in de gemeente Utrecht in drie dagen tijd. Woensdagavond werd in de wijk Overvecht een man op straat doodgeschoten. Hij zou getuigen in een liquidatieonderzoek. Het is niet bekend of er een verband is met de schietpartij van vandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl