NOS Nieuws

Keuze wordt groter: ook YouTube komt met livestream-functie

Het wordt mogelijk om vanuit de YouTube-app livestreams uit te zenden. Hiermee volgt de videodienst Twitter en Facebook, die deze optie in hun apps al aanbieden.

De videosite wil net als de concurrentie livestreamen zo makkelijk mogelijk maken. Het is de bedoeling dat dit later dit jaar met een druk op de knop kan.

Live video uitzenden is een fenomeen dat al jaren bestaat, maar sinds begin 2015 is het ook bezig aan een opmars bij de smartphone. Dat begon met Meerkat, een app die relatief onbekend is gebleven, maar wel aantoonde hoe makkelijk livestreamen met een telefoon kan zijn.

Facebook vs. Twitter vs. YouTube

Daar hebben Twitter en Facebook vervolgens goed naar gekeken. Beide partijen hebben inmiddels een eigen livestream-functie gelanceerd. In eerste instantie leek Twitter vorig jaar aan de winnende hand, maar sinds Facebook begin dit jaar een variant voor iedereen beschikbaar stelde, kon Twitter weinig meer uitrichten.

Het is afwachten welke positie YouTube in deze race gaat krijgen. De site is enorm populair, maar wordt vooral gebruik om video's terug te kijken. Het is goed mogelijk dat YouTube livestreams flink gaat promoten en wellicht zelfs makers gaat betalen, wat Facebook ook doet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl