Frank de Boer topkandidaat bij AC Milan
NOS Voetbal

'De Boer topkandidaat bij AC Milan'

De doorgaans goedgeïnformeerde Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport weet het zeker: Frank de Boer is een voorname kandidaat om komend seizoen hoofdtrainer bij AC Milan te worden.

De groep Chinese investeerders, die op korte termijn voor 750 miljoen euro een meerderheidsbelang in de club wil nemen, wil een buitenlandse trainer aan het roer. Volgens de Gazzetta staan er drie namen op de lijst: Frank de Boer, Unai Emery en Louis van Gaal.

Emery is de voornaamste kandidaat om Laurent Blanc op te volgen bij Paris St. Germain. Louis van Gaal zal na zijn teleurstellend avontuur bij Manchester United niet staan te popelen om weer direct ergens aan de slag te gaan.

Berlusconi wil een Italiaan

De Chinese investeerders moeten nog wel met clubeigenaar Silvio Berlusconi in de slag. Niet alleen over de afronding van de deal, maar ook over de nationaliteit van de nieuwe trainer. Berlusconi, die mede-eigenaar blijft, wil graag verder met een Italiaanse trainer: de huidige trainer Christian Brocchi of Marco Giampaolo. Saillant detail: AC Milans tweede man, vice-voorzitter Adriano Galliani, is een groot voorstander van de komst van De Boer.

Een beslissing over de nieuwe hoofdtrainer zal snel genomen moeten worden, want op 7 juli begint de club met de voorbereiding. Bovendien heeft de club zich op de transfermarkt ook nog nauwelijks geroerd.

Wisseling van de wacht

AC Milan versleet de afgelopen twee jaar vier trainers. Na Massimiliano Allegri kwam de onervaren Clarence Seedorf in 2014. Niet veel later opgevolgd door Filippo Inzaghi, ook een trainer zonder aantoonbare ervaring.

Afgelopen seizoen stonden Sinisa Mihajlović en Christian Brocchi voor de groep. AC Milan eindigde op de teleurstellende zevende plaats. De achterstand op kampioen Juventus bedroeg maar liefst 34 punten. In het seizoen 2014/2015 leed de club 93 miljoen euro verlies. Het laatste succes dateert uit 2011, toen Milan landskampioen werd en de Italiaanse Supercup won.

Silvio Berlusconi wil meerderheidsbelang AC Milan verkopen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl