NOS Sport

Beachvolleyballers gaan voor medaille naar Rio

Beachvolleyballers denken serieus aan medailles in Rio

Hij ging al twee keer als zaalvolleyballer en twee keer als beachvolleyballer. In Rio de Janeiro doet hij voor de vijfde keer mee aan de Olympische Spelen. En in Brazilië hoopt Reinder Nummerdor, als beachvolleyballer, eindelijk die ontbrekende medaille te pakken.

Vier jaar geleden was hij in Londen samen met Richard Schuil favoriet voor een medaille. Maar het werd de meest ondankbare plaats: vierde. Pakt hij dit keer wel een medaille, met partner Christiaan Varenhorst? "Ja", belooft de 26-jarige Varenhorst de routinier. "Ja", klinkt het al net zo zelfverzekerd uit de mond van de dertien jaar oudere Nummerdor.

De vraag rijst ook hoe de toekomst van Nummerdor eruit gaat zien, ongeacht het resultaat. "Het gevoel nu is dat dit wel mijn laatste Spelen gaan worden."

Reinder Nummerdor en Christaan Varenhorst werden tweede op het WK beachvolleybal 2015

Er gaan nog twee duo's naar het beachvolleybaltoernooi in Rio. En ook die koppels zijn ambitieus. "We hebben ons als doel gesteld om een medaille te halen", windt Alexander Brouwer er geen doekjes om. Zijn partner Robert Meeuwsen, met wie hij als tweede is geplaatst voor het olympisch toernooi, knikt instemmend.

Bij de vrouwen klinkt het niet minder doelbewust. "Het doel moet realistisch zijn en daarom hebben we gewoon voor een medaille gekozen", aldus Madelein Meppelink, die net als partner Marleen van Iersel al eens een Spelen meemaakten.

Vanaf 7 augustus

Op zondag 7 augustus beginnen beide toernooien. De finales zijn op 18 augustus (vrouwen) en 19 augustus (mannen).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl