In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS Nieuws

Urenlange file bij Afsluitdijk, brandweer deelt water uit

'Het is al de zoveelste keer dat we hier stilstaan'

De storing die vandaag een urenlange file bij de Afsluitdijk veroorzaakte, is verholpen. Het stilstaande verkeer zal volgens de ANWB langzaam weer gaan rijden.

Tot drie keer toe was er vandaag geen verkeer op de Afsluitdijk mogelijk door een storing. Het verkeer vanuit Friesland stond uren muurvast. De stilstaande auto's konden niet van de dijk worden gehaald omdat er teveel vrachtwagens op de rijbaan stonden.

Een deel van de weggebruikers stond sinds half drie vanmiddag stil tussen de brug en het Friese dorp Zurich. Omdat het vandaag warm is en de automobilisten al uren stilstonden, deelde de Friese politie water uit.

De brug over de Lorentzsluis had te maken met een storing. Door het warme weer was het materiaal van het brugdek uitgezet. De brandweer van Harlingen heeft het dek gekoeld waarop het weer kon zakken.

Rijkswaterstaat leidde een deel van het verkeer op de A7 terug naar knooppunt Zurich. Vanaf daar kunnen weggebruikers de omleidingsroute via Flevoland volgen.

Eerder vandaag heeft de Stevinsluis al twee keer te kampen gehad met een storing, schrijft Omrop Fryslân.

Het is niet voor het eerst dat de Afsluitdijk wordt afgesloten wegens een storing. Volgens de VID gebeurde dat dit jaar al bijna twintig keer.

Fietsers genieten van een autoloze Afsluitdijk

Advertentie via Ster.nl