Bij de vorige werkonderbreking konden reizigers gewoon vertrekken
NOS Nieuws

EasyJet-piloten leggen vrijdag opnieuw werk neer

De EasyJet-piloten uit Amsterdam leggen vrijdag 24 uur het werk neer. De vakbond van piloten kondigt aan dat de staking van 00.00 tot 23.59 uur zal duren.

Het is de tweede keer dat de piloten het werk neerleggen. Ze eisen meer rusttijd tussen de vluchten, een beter pensioen en doorbetaling bij ziekte.

De vorige staking had geen gevolgen voor de reizigers, omdat de luchtvaartmaatschappij buitenlandse bemanningsleden inzette om het werk over te nemen. Reizigers konden daardoor gewoon op tijd vertrekken. Dat zal ook nu weer het geval zijn, zegt een woordvoerder van EasyJet.

"Vooralsnog gaat EasyJet ervan uit dat haar volledige schema kan worden gevlogen." Toch raadt de luchtvaartmaatschappij passagiers aan om op vrijdag 24 juni de website in de gaten te houden voor de status van hun vlucht.

'Langer staken'

Volgens de pilotenvakbond probeert EasyJet zo de staking te breken. "Daarom zijn wij genoodzaakt dit keer langer te staken", zegt Steven Verhagen, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV).

En daar blijft het niet bij, de piloten stappen ook naar de rechter. Ze zijn van mening dat EasyJet de staking breekt, en dat is onwettig, legt Verhagen uit. Het is nog niet bekend wanneer het kort geding zal plaatsvinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl