Politie zet straat rond winkelcentrum in Brussel af
NOS Nieuws

Verdachte bomalarm Brussel opgepakt, dreiging voorbij

De politie in Brussel heeft vanmorgen vroeg in het centrum van de stad een man opgepakt, die iets droeg wat op een bomgordel leek. Er zaten geen explosieven in.

De politie was rond 05.30 uur gealarmeerd, vermoedelijk door de verdachte zelf. Volgens de Standaard zei de beller: "Ik sta met bommengordel aan City2". Winkelcentrum City2 ligt aan de Nieuwstraat in het centrum van Brussel. De omgeving werd afgezet. Kort daarna werd de verdachte opgepakt.

City2 werd vorige week in Belgische media al genoemd als een mogelijk doelwit voor terroristen. De media baseerden zich op informatie van de inlichtingendiensten.

Premier Michel en minister Jambon van Binnenlandse Zaken werden naar het federaal crisiscentrum gebracht. De premier werd daarvoor weggehaald uit een live-tv-opname. De bijeenkomst in het crisiscentrum is inmiddels voorbij.

Premier Michel zei na afloop dat de situatie onder controle is. De politie trok zich geleidelijk aan terug. Het verkeer in Brussel was door de veiligheidsmaatregelen ernstig ontregeld.

In België geldt dreigingsniveau 3. Dat betekent dat een terreuraanslag mogelijk en waarschijnlijk is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl