Thomas Müller
NOS Sport

De sport van dinsdag bij de NOS

Vandaag is een interessante dag op het Europees kampioenschap. Er worden liefst vier wedstrijden gespeeld, waarbij zowel de regerend wereldkampioen (Duitsland) als de titelverdediger van het EK (Spanje) in actie komen. De vier duels zullen voor zowel poule C als D de beslissing brengen.

Om 18.00 uur treedt Noord-Ierland in groep C aan tegen Duitsland. De regerend wereldkampioen is met vier punten samen met Polen koploper, terwijl Noord-Ierland een punt minder heeft. Als Polen en Noord- Ierland winnen, is Duitsland niet zeker van een plek in de finalerondes.

De wedstrijd Noord-Ierland tegen Duitsland is live te volgen op NPO 1 en NOS.nl. Het duel tussen Oekraïne en Polen wordt gelijktijdig live uitgezonden op NPO 2.

Spanje of Kroatië?

Om 21.00 uur beginnen de wedstrijden in poule D. Spanje (6 punten) treedt aan tegen naaste belager Kroatië. Als Kroatië wint, is het groepswinnaar. Tsjechië en Turkije duelleren om plek drie en vier.

Spanje-Kroatië is vanaf 21.00 uur te zien op NPO 1 en NOS.nl. Tsjechië-Turkije wordt live uitgezonden op NPO 3. In Studio France bespreken John Heitinga, Boudewijn Zenden, Hugo Borst en Daniël de Ridder de wedstrijden.

Speelschema 21 juni

Hockey en boksen

Verder is via een livestream op NOS.nl het dameshockey om de Champions Trophy te volgen. Om 19.00 uur treedt Nederland aan tegen de Verenigde Staten. Ook is er aandacht voor het olympisch kwalificatietoernooi boksen met de Nederlander Enrico La Cruz (60 kg). Een plaats bij de eerste vijf is voldoende voor een ticket naar de Olympische Spelen.

Tot slot wordt aandacht besteed aan de Olympic Summit in Lausanne, de bijeenkomst van het Internationaal Olympisch Comité.

Programma's dinsdag

Tijd Programma Waar?
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
17.20 uur EK Voetbal: Noord-Ierland - Duitsland NPO 1 en NOS.nl
17.50 uur EK Voetbal: Oekraïne - Polen NPO 2 en NOS.nl
19.00 uur Champions Trophy: Nederland - Verenigde Staten NOS.nl
20.32 uur Studio France: Kroatië - Spanje NPO 1 en NOS.nl
20.52 uur EK Voetbal: Tsjechië - Turkije NPO 3 en NOS.nl
23.25 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2
23.54 uur Late Journaal en Sport NPO 1 en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl